SDP: Tražimo izvinjenje SDA zbog napada na borca Armije RBiH Igora Stojanovića

Radiosarajevo.ba
SDP: Tražimo izvinjenje SDA zbog napada na borca Armije RBiH Igora Stojanovića
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Igor Stojanović

KO SDP BiH Sarajevo najoštrije osuđuje ponovni napad SDA na SDP-ovog šefa Kluba zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Igora Stojanovića, navodi se u saopćenju ove stranke.

„Jučerašnja objava na društvenoj mreži Facebook od strane Elvisa Kondžića, šefa kabineta predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, kojom se šef Kluba poslanika u Skupštini Kantona Sarajevo Igor Stojanović izjednačava sa Miloradom Dodikom, u najmanju ruku je ogavna, ali također pokazuje da SDA ne odustaje od napada na nebošnjake u Sarajevu. Iako je Igor Stojanović maloljetni borac Armije RBiH, dokazani patriota države Bosne i Hercegovine, za SDA to nije dovoljno jer ne pristaje na patriotizam po njihovoj mjeri“, naglašeno je.

Dodaje se da je Stojanović postao meta SDA onog trenutka kada je u Skupštini Kantona Sarajevo počeo postavljati neugodna pitanja u vezi kriminala SDA-ovih dužnosnika, kao i inicirati sjednicu na kojoj bi se raspravljalo o katastrofalnim uslovima liječenja i odlasku kadrova na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

„Tražimo javno izvinjenje Elvisa Kondžića, ali i SDA, jer su ovim uvrijedili sve pripadnike Armije BiH koji su, zajedno sa Igorom Stojanovićem, branili državu Bosnu i Hercegovinu. Također, ovim putem im poručujemo da neće ni Igoru ni ostalim SDP-ovkama i SDP-ovcima začepiti usta svojim prijetnjama, lažima i medijskim harangama, jer građani naše zemlje zaslužuju da čuju istinu o svemu onome što oni godinama rade suprotno interesima istih“, zaključeno je u saopćenju SDP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije