SDP: Premijer Švedske podržao Denisa Bećirovića i SDP

Radiosarajevo.ba
SDP: Premijer Švedske podržao Denisa Bećirovića i SDP
FOTO: Radiosarajevo.ba / Stefan Lofven podržao Denisa Bećirevića

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine (SDP BiH) oglasila se saopćenjem za javnost povodom predizborne kampanje u kojem se navodi da je premijer Kraljevine Švedske Stefan Lofven podržao Denisa Bećirovića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i SDP.

Saopćenje prenosimo u nastavku:

Švedski premijer Stefan Lofven uputio je pismo podrške kandidatu za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisu Bećiroviću i Socijaldemokratskoj partiji BiH. U pismu se, pored ostaloga kaže:

“Dragi prijatelji,
Želio bih da vas pozdravim i izrazim našu čvrstu podršku vama na predstojećim predsjedničkim i opštim izborima u oktobru. Evropi i Balkanu je potrebna snažna socijaldemokratija za jednakost i društvenu pravdu za sve. Već dugo vremena nacionalističke partije dominiraju političkom scenom u mnogim dijelovima Europe dijeleći ljude etničkim linijama.

Vaši prijedlozi sa jasnim politikama za ponovno oživljavanje ekonomske scene sa novim poslovima, minimalnim platama i zadržavanjem mladih ljudi u Bosni i Hercegovini nudi jasnu alternativu za građane i civilno društvo da se angažuju i bore za bolji život za svih građana. Želim vam puno sreće u vašoj kampanji i uspjeh na izborima”, navodi se u saopćenju SDP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije