Saopćenje / SDP pozvao Konakovića da se izvini građanima i podnese ostavku

12. 11. 2017. u 18:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares:614

Nakon posljednih javnih istupa premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića te rukovodstva JKP ZOI 84, kao i javnosti prezentiranih dokumenata vezanih za “poslovanje” premijerove privatne firme i ovog javnog preduzeća, Kantonalni odbor SDP-a Sarajevo u svom saopćenju zahtijeva da Konaković odmah podnese ostavku na funkciju premijera i vrati sva dugovanja koja on i njegova privatna fima imaju prema ZOI 84.

Naime, javnost je nedavno upoznata s čvrstim dokazima koji svjedoče o tome da je privatna firma Sport Centar koju je osnovao i u kojoj je odgovorna osoba bio Konaković napravila ogroman dug po osnovu iznajmljivanja poslovnih prostora u sportskim centrima Skenderija i Zetra, kao i da je ta firma odnijela plazma televizore i drugu opremu iz ovih prostora a koji su vlasništvo ZOI 84.

To je potvrdio i trenutni direktor ZOI 84.

"Premijer KS-a svoju je nesposobnost i sklonost nezakonitostima pokazao nebrojeno puta. Od ispunjavanja sumanutih želja supruge predsjednika SDA, preko retroaktivnog povećanja cijena grijanja, do nelegalnog naplaćivanja parkinga.

Ipak, činjenica da je on lično prvo napravio ogroman dug, a potom još i nezakonito prisvojio pokretne stvari koje pripadaju kantonalnom preduzeću ZOI 84, zahtijeva da odmah podnese ostavku i izvine se građanima Kantona Sarajevo.

Ovakvo ponašanje bez političke, a i krivične odgovornosti, teško bi prošlo i u najnerazvijenijim zemljama. Uvjereni smo da Konaković, ako već svoje dugove ne vraća javnim preduzećima, sasvim sigurno vraća SDA-u i njenom rukovodstvu koje BiH vidi kao svoju privatnu državu", navodi se u saopćenju KO SDP-a BiH. 

KOMENTARI (1)