SDP pozvao Inzka da iskoristi ovlasti: Vrijeme je da se ovaj cirkus zaustavi

Radiosarajevo.ba
SDP pozvao Inzka da iskoristi ovlasti: Vrijeme je da se ovaj cirkus zaustavi

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH je u saopćenju zatražila od Visokog predstavnika Valentina Inzka da "pod hitno prekine nacionalističko maltretiranje građana Bosne i Hercegovine, koje traje skoro godinu dana i iskoristi ovlasti u cilju sankcionisanja antidejtonskih aktivnosti".

"Pozivamo ga da hitno pripremi i proglasi izborni zakon u cilju raspisivanja novih izbora, te osigura primjenu tehnologije kao preduslova poštenih izbora.

Nažalost, nismo sretni što smo prije godinu dana jasno rekli da će SDA svojim glasanjem za Milorada Dodika i Dragana Čovića i izdajom saradnje sa BH blokom zemlju odvesti u najveću krizu od Daytona.

Danas je više nego sigurno kako su najveći taoci cirkusa od nacionalizma građani, koji s pravom bježe glavom bez obzira iz Bosne i Hercegovine. Vrijeme je da se ovaj cirkus zaustavi, jer već naredni mjesec može biti prekasno", poručuju iz SDP-a BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije