SDP-ovci raspisuju referendum: Pravo glasa ima 42.726 članova partije

Radiosarajevo.ba
SDP-ovci raspisuju referendum: Pravo glasa ima 42.726 članova partije
Na sjednici Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine donijeta je Odluka o raspisivanju referenduma članstva, na kojem će pravo glasa imati 42.726 članova.

Oni će se na tajnom glasanju izjasniti o tome da li će SDP BiH imati svog kandidata za člana Predsjedništva BiH i, ukoliko to hoće, koja članica ili član će to biti.

Odluka donesena na referendumu je obavezujuća za sve članove, organizacije i organe SDP BiH, a među, do sada, spominjanim kandidatima i članovima rukovodstva postoji saglasnost o bezuslovnom prihvatanju stava članstva.

Referendum će biti održan u periodu od 24. do 26. maja. Za tu priliku biće otvorena glasačka mjesta u svim opštinama, a članovi će moći glasati i elektronskim putem, te uz pomoć moblinih timova.

Referendum je potvrda dodatne odlučnosti SDP-a da građanima BiH ponudi najboljeg kandidata, a članovima daje mogućnost da učestvuju u donošenju najvažnijih odluka.

Glavni odbor je također imenovao Referendumsku komisiju, na čijem čelu je predsjednik Glavnog odbora Saša Magazinović, a članovi su Aner Žuljević, Lana Prlić, Damir Mašić, Irfan Čengić i Mira Grgić, čiji zadatak je vođenje ovog procesa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije