SDP o "pasošu RS-a": Bolje da se u manjem bh. entitetu zabrinu odlaskom mladih

Radiosarajevo.ba
SDP o "pasošu RS-a": Bolje da se u manjem bh. entitetu zabrinu odlaskom mladih
Damir Filipović, predsjednik Foruma mladih SDP-a BiH, dao je izjavu povodom informacije o "pasošu Republike Srpske".

Navodno je podmladak SNSD-a, u nizu manifestacija povodom 9. januara, neustavnog praznika koji se u manjem entitetu slavi kao Dan RS-a, napravio i pasoš Republike Srpske, s datumom izdavanja 9. januara 2018. godine.

"Pasoš predstavlja obilježje države, a svi znamo ko jedini u Bosni i Hercegovini može izdati taj dokument - država i nikako entitet. Ovo možemo promatrati, kako je i navedeno, kao manifestaciju i performans u stilu 'djeca se malo poigrala'. Ja samo znam da, ukoliko se nešto hitno ne uradi, više neće vrijediti ni pasoši, ni teritorija jer, u nakraćem, neće biti ni mladih, ni podmlatka.

Ovima koji su se igrali države je očigledno dobro, čim nemaju pametnija posla. Kao legalista pozivam ih na poštivanje odluke Ustavnog suda BiH o neustavnosti navedenog praznika te da se ozbiljno pozabave stvarnim problemima mladih te izbjegnu politikantstvo oponašujući stranačkog lidera, koji već više od decenije narodu obećava samo snove i ublehe koje se nikad neće ostvariti.

Nevjerovatno je kako se ova priča aktuelizira pred svake izbore u BIH. Svima bi nam bilo bolje kad bi se smirile nacionalseparatističke težnje i da zajedno pokušamo riješiti probleme koje tište mlade u svim dijelovima BiH", naveo je Damir Filipović, predsjednik Foruma mladih SDP-a BiH.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije