Jasna odluka / SDP neće glasati za povećanje akciza

07. 12. 2017. u 18:46:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Na sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH istaknuto je da je "jasno da aktuelna vlast na državnom nivou nema kapaciteta, niti znanja, da Bosnu i Hercegovinu približi članstvu u Evropskoj uniji".

"Državne institucije, ni nakon godinu dana, nisu odgovorile na Upitnik Evropske unije, dok su zemlje u okruženju na ova pitanja odgovarali u roku od tri do pet mjeseci. Umjesto da se bave rješavanjem konkretnih problema, poput rasterećenja privrede, vladajuća koalicija građane opterećuje novim nametima", saopćeno je iz SDP-a BiH.

Predsjedništvo te stranke je zauzelo stav da zastupnici SDP-a u Parlamentu BiH ne treba da podrže prijedlog Zakona o akcizama.

Predsjedništvo SDP-a je pozdravilo pozitivne utiske sa održanih konsultacija sa političkim strankama u Federaciji BiH u vezi sa prijedlogom Zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH, koju su u parlamentarnu proceduru zajedno uputili SDP i DF.

Nakon što su predstavnici parlamentarnih stranaka iskazali konstruktivnost u razgovorima o prijedlogu teksta, za očekivati je da uskoro bude zakazana sjednica o toj temi, na kojoj bi zakon u Parlamentu FBiH bio usvojen, navedeno je u saopćenju.

NEMA KOMENTARA