SDP neće glasati za povećanje akciza

Radiosarajevo.ba
SDP neće glasati za povećanje akciza
Na sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH istaknuto je da je "jasno da aktuelna vlast na državnom nivou nema kapaciteta, niti znanja, da Bosnu i Hercegovinu približi članstvu u Evropskoj uniji".

"Državne institucije, ni nakon godinu dana, nisu odgovorile na Upitnik Evropske unije, dok su zemlje u okruženju na ova pitanja odgovarali u roku od tri do pet mjeseci. Umjesto da se bave rješavanjem konkretnih problema, poput rasterećenja privrede, vladajuća koalicija građane opterećuje novim nametima", saopćeno je iz SDP-a BiH.

Predsjedništvo te stranke je zauzelo stav da zastupnici SDP-a u Parlamentu BiH ne treba da podrže prijedlog Zakona o akcizama.

Predsjedništvo SDP-a je pozdravilo pozitivne utiske sa održanih konsultacija sa političkim strankama u Federaciji BiH u vezi sa prijedlogom Zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH, koju su u parlamentarnu proceduru zajedno uputili SDP i DF.

Nakon što su predstavnici parlamentarnih stranaka iskazali konstruktivnost u razgovorima o prijedlogu teksta, za očekivati je da uskoro bude zakazana sjednica o toj temi, na kojoj bi zakon u Parlamentu FBiH bio usvojen, navedeno je u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije