SDP je i dalje protiv povećanja akciza u BiH

Radiosarajevo.ba
SDP je i dalje protiv povećanja akciza u BiH
Socijaldemokratska partija BiH objavila je saopćenje za javnost u kojem pojašnjava svoje stavove vezane za eventualno povećanje akciza na gorivo.

"Mi, u Socijaldemokratskoj partiji BiH, nemamo namjeru krpiti rupe unutar koalicije i slijediti dezorijentiranu vlast u njenom nasrtaju na životni standard građana. Već smo bezbroj puta ponovili da je najveći patriotski interes u ovom trenutku srušiti aktuelnu vlast", kaže se u saopćenju.

Konstatirali su da u Bosni i Hercegovini nema mogućnosti za vanredne izbore, "pa smo osuđeni na još godinu dana ovako bahate i nesposobne vlasti".

"Zato svi zajedno moramo učiniti napor kako bi šteta koju, za BiH i njene građane, čini aktuelna vlast bila što manja. U tom pravcu, kao što smo jučer razgovarali sa predstavnicima međunarodne zajednice u BiH, spremni smo razgovarati i sa predstavnicima aktuelne vlasti, ali stav SDP BiH ostao je nepromijenjen", naveli su iz ove političke stranke.

Dodali su da "najveći graditeljski domet aktualne koalicije je izgradnja trotoara ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine".

"Na žalost građana BiH to će ostati tako sve i kada bi se desilo čudo, pa se svi unutar aktuelne koalicije SDA, HDZ, SDS i SBB slože i povećaju akcize. Ni tada ne bi bili u stanju napraviti metar autoputa. Uostalom, već tri godine nisu bili u stanju implementirati ni one projekte, koje smo ostavili pripremljene i za koja su osigurana sredstva", ističe se u saopćenju.

Dodali su da povećanje akciza dolazi u obzir samo u okviru široke reforme poreskog sistema, koja podrazumijeva radikalno smanjenje doprinosa i zakonsko povećavanje minimalne plate.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije