SDP BiH: Prema SDA-ovoj logici u Sarajevu ima mjesta samo za njihove Srbe i Hrvate

Radiosarajevo.ba
SDP BiH: Prema SDA-ovoj logici u Sarajevu ima mjesta samo za njihove Srbe i Hrvate
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Press konferencije SDP-a BiH

Jučerašnje saopštenje SDA samo je još jednom potvrdilo činjenicu da po njihovoj logici u Sarajevu mjesta treba biti samo za SDA-ove Srbe i Hrvate, piše u Kantonalnoj organizaciji Sarajevo SDP BiH.

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

"Dokaz tome je napad na SDP-ovog šefa kluba zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo. Iako borac Armije BiH, dokazani patriota ovog grada i države Bosne i Hercegovine, za njih to nije dovoljno, jer ne pristaje na patriotizam po mjeri SDA.

Po isprobanoj Dodikovoj i Čovićevoj propagandnoj recepturi i SDA u Sarajevu pokušava nametnuti pravilo po kojem su pravi Bošnjaci samo oni iz SDA i da na osnovu svoje nacionalne pripadnosti mogu rušiti ustavni poredak BiH shodno svojim ličnim i stranačkim potrebama.

Ovim putem poručujemo SDA i njihovim partnerima iz SNSD-a i HDZ-a da će i Igor Stojanović i svi ostali SDP-ovci nastaviti braniti ustavnopravni poredak naše zemlje strogo poštujući sve zakonske propise, te nastaviti brižno čuvati Sarajevo kao istinski multietnički bastion i glavni grad države Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo javnost da je SDA svojim političkim djelovanjem u Sarajevu uporno pokušavala narušiti procedure propisane važećim Ustavom Kantona Sarajevo i zakonskim propisima i sve to opravdati širenjem nacionalne netrepeljivosti", piše u saopćenju ove stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije