SDP BiH: Nećemo podržati novi Zakon o akcizama i poskupljenje goriva

Radiosarajevo.ba
SDP BiH: Nećemo podržati novi Zakon o akcizama i poskupljenje goriva
Do nove sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj bi trebao biti razmatran Zakon o akcizama, ostala su još svega dva dana a brojne političke partije ovih dana iznose svoje stavove o novom zakonu.

Tako je na sjednici Predsjedništva SDP-a BiH potvrđeno da ta partija neće podržati ovaj zakon, niti najavljeno poskupljenje goriva. Kako navode u saopćenju, činjenica da vladajuća koalicija nije utvrdila način raspodjele sredstava od uvećanja akciza, ukazuje na to da će sredstva biti utrošena za krpljenje budžetskih rupa.

Sa ove sjednice poručeno je i da su "priče o izmjenama Izbornog zakona BiH samo novi u nizu igrokaza" koje provode vladajuće političke partije, a članovi SDP-a su razgovarali i o slučaju 'Agrokor' koji je itekako aktuelna u BiH i regiji.

Osuđena je i nedavna smjena predsjedavajuće Skupštine ZDK-a Draženke Subašić, čime su sada premijer i predsjedavajući Skupštine kantona iz reda bošnjačkog naroda.

"Ovim činom je još jednom potvrđeno zajedničko djelovanje SDA i HDZ, u smjeru kreiranja etnički čistih teritorija i podjele države po nacionalnom prinicipu", saopćeno je iz SDP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije