SDP: Izetbegovićev redukovani pristup NATO-u je izdaja države BiH

Radiosarajevo.ba
SDP: Izetbegovićev redukovani pristup NATO-u je izdaja države BiH
Foto: Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić

SDP BiH najoštrije osuđuje istup  gospodina Izetbegovića u kojem Dodiku nudi izmišljenu kategoriju “redukovani NATO pristup”.

Izetbegović ponudio Dodiku kompromis oko NATO-a

"Posebno zabrinjava pristup “država to sam ja” u kojem predsjednik jedne stranke sebi daje za pravo da izigrava zakon i potpisane međunarodne obaveze naše države. Jasno je da se radi o klasičnoj izdaji koja ima za cilj prodati NATO put i sigurnu budućnost naših građana zarad par fotelja", navodi se u saopćenju ove stranke.

"Očekujemo od svih političkih i društvenih aktera da osude navedeni potez, a od članova predsjedništva BiH da ne pristanu na političke akrobacije i improvizacije koje dugoročno štete budućnosti naše zemlje. Ne želimo vjerovati kako se uoči kongresa stranke, kandidat za predsjednika poigrao ozbiljnim stvarima u cilju kreiranja povoljnijeg kongresnog ambijenta koji je danas na minimumu nakon činjenice da nije u stanju formirat vlast 10 mjeseci od izbora", zaključili su iz SDP BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije