Izetbegović poručio članovima SDA: Budite agresivniji s riječima, ne ćutite

N. Ka.
Izetbegović poručio članovima SDA: Budite agresivniji s riječima, ne ćutite
Foto: Radiosarajevo.ba / Sa skupa SDA u Sarajevu
Stranka demokratske akcije danas je u Sarajevu zvanično predstavila kandidate iz Kantona Sarajevo za predstojeće izbore.

Predstavili su 64 kandidata i to za Predstavnički dom Paralamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine, Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, i za Skupštinu Kantona Sarajevo.

Okupljenima se prvo obratio Semir Efendić, koji je nosilac liste SDA za Skupštinu Kantona Sarajevo, koji je kazao kako će, kada dobiju povjerenje, odmah početi s rješavanjem problema.

"Najveći problemi u Sarajevu su vodosnadbijevanje, ćistoća i javni prevoz. U narednom periodu moraju se kupiti nova vozila, bez obzira bilo to javno ili privatno. Održavanje i ćistoća mora biti bolja, a treba nam master plan za snadbijevanje vodom, nova izvorišta, nove pumpe i postrojenja. Najvažnije je da se izgradi gradski autoput u naredne četiri godine", rekao je Efendić, te dodao da Sarajevo mora nastaviti s razvijanjem turizma jer je to jedna velika prilika.

Eldar Čomor, nosilac liste SDA za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH u izbornoj jedinici br. 7, izjavio je kako je ova stranka: "Snaga koja je poslije agresije i genocida radila na obnovi zemlje, snaga koja je najviše uradila na planu euroatlantskih integracija."

Prisutnima se obratio i nosilac liste SDA za Predstavnički dom Parlamenta FBiH u izbornoj jedinici br. 11 Asim Sarajlić, koji je glasačima poručio da "vjeruju svojim očima - nema blic-rješenja, nema lakih rješenja, potrebna nam je snaga koji crpimo od naroda."

Denis Zvizdić, nosilac liste SDA za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u izbornoj jedinici br. 3, poručio je kako će "snagom argumenta objasniti glasačima da nam trebaju dati podršku": "Nikada neću reći da smo zadovoljni, jer želimo samo bolje."

Kao jedan od prioriteta istakli su cestogradnju - pripremili su, naglašeno je, projekt za dinamiziranu cestogradnju, s fokusom na izgradnju autoputa.

Kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Šefik Džaferović kazao je kako je njihova vizija da u "narednih osam godina BiH bude članica EU i NATO-a, da ima ekonomiju od koje ljudi mogu da žive, da u ovoj zemlji ne bude obespravljenih, a uoliko krenu putem destrukcije, dat ću im do znanja da im to neće uspjeti."

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), kazao je kako došao da kandidate "pozdravi i okuraži": "Ne vidim šta može biti alternativa ovoj političkoj snazi. Nema šta nismo radili da se ovaj grad odbrani za vrijeme rata, a iza rata da se izgradi. U Sarajevu se nikada nije živjelo ovako, nikada nisu bili dobri ovako ekonomski pokazatelji, ali su se povampirile neke ratne sile, bit će samo gore. U ovakvim procesima samo se može boriti neko ko ima iskustva."

"Pozivam sve SDA-ovce da budu agresivniji u govoru - oružje političara je jezik, riječ, a članovi SDA često ćute. Ne smije se ćutati, mora se odgovarati, mora se braniti", zaključio je Izetbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije