SDA tvrdi: "Sarajevska vlast funkciju dala osobi s pet krivičnih djela"

Radiosarajevo.ba
SDA tvrdi: "Sarajevska vlast funkciju dala osobi s pet krivičnih djela"
Foto: Radiosarajevo.ba / Sa sjednice KO SDA Sarajevo

Imenovanje člana Nezavisne liste Amara Trbovića na poziciju v.d. predsjednika Upravnog odbora Fonda Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila-žrtava rata “IKRE”, predstavlja novi skandal u režiji Fortine vlade, navodi se u saopćenju Kluba zastupnika SDA u Skupštini KS.

Dodaje se da je novi predsjednik UO za stipendiranje đaka osoba s “liste 33 kriminalca koji teroriziraju Sarajevo” koju je objavila Federalna televizija.

“Navedeno je da Amar Trbović ima u evidenciji već pet krivičnih djela, uglavnom nasilničko ponašanje i držanje oružja. Ovo imenovanje zapravo je najbolji dokaz o odnosu Fortine vlade prema kriminalu, koji najbolje ilustruje činjenica da Elmedin Konaković osuđenike za najteža krivična djela naziva od milja ‘mangupima’. Valjda po Fortinoj vladi takvi ljudi treba da kontrolišu javne fondove za stipendiranje i budu primjer mladima”, poručili su iz SDA.

Prema njihovom mišljenju, nakon slučajeva Zornić i Bogunić, ovo je novi veliki skandal, zbog kojeg bi vodeće ličnosti vladajuće garniture (Edin Forto i Elmedin Konaković) morali odmah da preuzmu odgovornost pred licem javnosti, i da podnesu ostavke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije