SDA: Ponašanje Konakovića neprihvatljivo, ako se nastavi zatražit ćemo smjenu

Radiosarajevo.ba
SDA: Ponašanje Konakovića neprihvatljivo, ako se nastavi zatražit ćemo smjenu
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Sa druge sjednice Skupštine Kantona Sarajevo

Skupština Kantona Sarajevo koja danas zasjeda izjašnjavat će se o razrješenju predsjednika i članova skupština javnih preduzeća i to GRAS-a, Rada, Parka, ZOI'84 i Sarajevo šuma.

Nakon što je predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković iščitao zastupnicima Dnevni red o kojem su se trebali očitovati, pokrenuta je lančana reakcija zastupnika Stranke demokratske akcije i drugih stranaka koji su tražili da se tačke koje se odnose na razrješenje predsjednika i članova skupština javnih preduzeća, skine sa Dnevnog reda.

Nakon što je dnevni red usvojen, zastupnici SDA zatražili su pauzu od pola sata, a nakon što je ona okončana, obratili su se zastupnicima.

"Ponašanje predsjedavajućeg je neprihvatljivo, on je zadužen da vodi sjednicu, a ne da tumači poslovnik. Tužno je i ponižavajuće kako se odnosi prema sekretaru skupštine i svojim kolegama. Ovo nije zabilježeno ni u nedemokratskim sistemima. Tražimo da se poštuju Ustav, Poslovnik i građani Bosne i Hercegovine. Ukoliko se nastavi ova praksa prema zastupnicima SDA, klubu koji je najbrojniji i koji je dobio najveće povjerenje građana na izborima znat ćemo odgovoriti. Sazvat ćemo sjednicu kluba Bošnjaka", rekla je zastupnica SDA Jasmina Biščević Tokić i najavila da će ukoliko se praksa nastavi podnijeti zahtjev za razrješenje rukovodstva Skupštine KS. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije