Žustra rasprava / SDA pokrenula smjenu premijera Konakovića

14. 02. 2018. u 15:57:00 A. B.

Shares:32

Kantonalni odbor (KO) Stranke demokratske akcije (SDA) danas je na sjednici u Sarajevu pokrenuo smjenu premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića.

Inače, Konaković je proteklih dana izazvao veliku buru na političkoj sceni u Kantonu Sarajevo, ali i u dijelu Federacije BiH, kada je obznanio da se povlači kao kadar SDA.

Prije same odluke, članovi IO KO SDA su vodili žustru raspravu o mogućim posljedicama smjene, ali i izlaska velikog broja zastupnika i vijećnika iz SDA proteklih nekoliko dana.

Funkcioneri SDA su danas i razmatrati i pitanja kao što je europski put BiH, te funkcioniranje vlasti na svim nivoima, koalicije i slično.

Predsjedništvo SDA čine Bakir Izetbegović, Adil Osmanović, Amir Zukić, Šefik Džaferović, Asim Sarajlić, Denis Zvizdić, Safet Softić, Šemsudin Dedić, Edin Mušić, Edin Ramić, Mirsad Kukić, Senad Bratić, Aljoša Čampara, Selmo Cikotić, Alma Čolo, Amir Fazlić, Suad Hasandedić, Hikmet Hodžić, Dževad Hodžić, Asim Kamber, Dževad Mahmutović, Fadil Novalić, Aida Obuća, Ramiz Salkić, Nermin Mandra, Fikret Prevljak, Esed Kadrić, Refik Lendo, Salko Zildžić i Senija Bubić.

KOMENTARI (4)