SDA pisala Kantonalnoj vladi: Niste sposobni nizašta

Radiosarajevo.ba
SDA pisala Kantonalnoj vladi: Niste sposobni nizašta
Twitter/Screenshot / Srušio se most na Željeznici

Nakon obilnih padavina tokom proteklog vikenda velike poplave zadesile su Bosnu i Hercegovinu, a nisu zaobišle ni Kanton Sarajevo. Nakon što su se iz korita izlile Bosna i Zujevina najviše su pogođena područja u općinama Hadžići, a opasnost prijeti i nekim područjima općine Ilidža. Lokalno stanovništvo pretrpjelo je štete koje samo neće moći nadoknaditi. Kantonalna vlast, ne želeći valjda prekidati odmor, uopće nije reagirala, navodi se u jutrošnjem saopćenju Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA).

"Sramotno je", smatraju u SDA, "da se premijer Edin Forto nije udostojio sazvati vanrednu sjednicu Vlade niti se oglasio u javnosti, a niko se od ministara nije pojavio na terenu".

"Vlast je prespavala elementarne nepogode, pokazujući da je se ne dotiču stvarni problemi građana. Upravo kada treba da radi, Vlada spava i još jednom potvrđuje da nije sposobna nizašta, osim za demagogiju i praznu priču", zaključuje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije