SDA odgovorila na Dodikove tvrdnje o naoružavanju i popisu vojno sposobnih Bošnjaka

Radiosarajevo.ba
SDA odgovorila na Dodikove tvrdnje o naoružavanju i popisu vojno sposobnih Bošnjaka

Iz Stranke demokratske akcije (SDA) izdali su saopćenje povodom tvrdnji predsjedavajućeg Predsjedništva BiH MIlorada Dodika da ova stranka popisuje vojno sposobne Bošnjake i zloupotrebljava namjensku industriju. U saopćenju SDA se kaže:

"Izjave Milorada Dodika da SDA popisuje vojno sposobne Bošnjake i zloupotrebljava namjensku industriju su totalne besmislice, ali vrlo opasne besmislice koje imaju nekoliko ciljeva.

Prvi cilj je da se skrene pažnja sa nedavne presude za genocid ratnom zločincu Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu i strah od posljedica te presude, s obzirom da vlasti entiteta RS odlikuju ratne zločince i nazivaju po njima studentske domove. Zatim je namjera da se skrene pažnja da je Dodik jedini krivac za opstrukciju formiranja Vijeća ministara i rada Predsjedništva BiH, te da se dodatno pokuša opravdati najava uvođenja rezervnog sastava policije u entitetu RS.

S druge strane, to je opasna i perfidna propaganda kakvu je vršio i Miloševićev režim uoči agresije na BiH. I tada su drugi optuživani da se naoružavaju i ugrožavaju sigurnost Srba, a onda se to koristilo kao opravdanja za agresiju.

Što se tiče namjenske industrije u BiH, ona će nastaviti da radi i da se razvija u skladu sa zakonima i propisima kao i do sada, svidjelo se to Dodiku ili ne", stoji u saopćenju SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije