SDA i partnerske stranke predložile novi sporazum sarajevskoj četvorci

E. H.
SDA i partnerske stranke predložile novi sporazum sarajevskoj četvorci
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Skupština KS

Stranka demokratske akcije (SDA), Savez za bolju budućnost (SBB) i Demokratska fronta (DF) uputili su sarajevskoj četvorci (Socijaldemokratska partija, Naša stranka, Narod i Pravda, Nezavisna bosanskohercegovačka lista) novi sporazum.

Prema novom prijedlogu Sporazuma, predsjedavajuća Skupštine KS Danijela Kristić (NiP) zakazat će nastavak 18. i 19. sjednice, da bi, a uz pristanak predsjedavajuće sjednicama predsjedavala članica rukovodstva Skupštine KS Smiljana Viteškić.

Kako je navedeno na sjednicama će se izglasati potvrđivanje odluke kluba Bošnjaka o predstavniku u rukovodstvo Skupštine (Mirze Čelika), zakazati sjednica na kojoj će se glasati o nepovjerenju Vlade KS i to za 29. januar, te izglasati odluke o privremenom finansiranju KS, Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, te Službe za zapošljavanje KS.

Sporazum ponuđen sarajevskoj četvorci - undefined

Foto: RSA: Sporazum ponuđen sarajevskoj četvorci

Nadalje, kaže se u prijedlogu sporazuma, 20. sjednicom koja će se održati 29. januara, a na kojoj će se zastupnici izjašnjavati o nepovjerenju Vlade KS, će predsjedavati ponovo Kristić i to do izglasavanja nepovjerenja Vladi.

Za sutra je zakazan zajednički sastanak predstavnika Stranke demokratske akcije, Saveza za bolju budućnost, Demokratske fronte i Bosanske stranke s jedne strane i Naroda i pravde, Naše stranke i Socijaldemokratske partije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije