SDA: Forto da objasni javnosti zapošljavanje nekompetentnih kadrova Naše stranke

Radiosarajevo.ba
SDA: Forto da objasni javnosti zapošljavanje nekompetentnih kadrova Naše stranke

"Vlada Kantona Sarajevo odbija dostaviti mjesečne izvještaje o saglasnostima na zapošljavanje u institucijama KS,  na određeno i neodređeno vrijeme, iako je obavezana da dostavlja te informacije zaključkom Skupštine KS iz februara", navodi se u saopćenju Kluba zastupnika SDA.

Kako se navodi u saopćenju, na sjednici u junu, zastupnica SDA Jasmina Biščević Tokić postavila je pitanje – zašto Vlada KS  ne dostavlja informacije o tome koja i čija zapošljavanja odobrava. 

"Nikakav odgovor još nije stigao, iako je obaveza Vlade da u roku od mjesec dana dostavi odgovor. Istovremeno, i dalje nema nikakvih izvještaja, za što punu odgovornost kao prvi čovjek Vlade KS nosi premijer Edin Forto.

Istovremeno, mediji skoro svaki dan otkriju informacije o zapošljavanju nesposobnih kadrova, uglavnom Naše stranke.

Posljednji slučaj je odluka ministra komunalne privrede i infrastrukture Srđana Mandića da u Ministarstvu zaposli svoju stranačku kolegicu i vijećnicu Naše stranke u OV Novi Grad Amelu Topuz. 

Pozivamo premijera Fortu da odmah objasni javnosti zašto ne dostavlja izvještaje o zapošljavanju, zašto krši zaključak i autoritet Skupštine KS i po kojem osnovu zapošljava nekompetentne kadrove Naše stranke u institucije KS", navodi se u saopćenju Kluba zastupnika SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije