Reakcije / SDA: Dodikova politika najviše štete nanosi građanima RS-a

11. 01. 2017. u 15:12:00 Fena

Shares:0

Stranka demokratske akcije najoštrije osuđuje sve izraženije secesionističke postupke Milorada Dodika.

"Pozivamo ga da poštuje Dejtonski mirovni sporazum, i da se usmjeri na rješavanje gorućih problema građana eniteta na čijem je čelu" stoji u saopćenju SDA.

Tvrde da Dodik svojom huškačkom retorikom prikriva loše ekonomsko stanje i nizak životni standard građana entiteta RS-a.

Politika koju on vodi nanosi štetu svima u Bosni i Hercegovini, ali prije svega nanosi štetu građanima koji sve teže žive u entitetu RS.

"Ono što radi Dodik vodi ka raspakivanju Dejtonskog mirovnog sporazuma: ukoliko do toga dođe, prvo će biti dovedeno u pitanje postojanje entiteta RS, koji je nastao tim sporazumom. BiH je postojala i prije Dejtonskog sporazuma i nastavit će postojati i sa njim i bez njega.

Umjesto da se okrene rješavanju životnih problema građana, poboljšanju ekonomske situacije, privlačenju stranih investicija, Dodik svojom politikom uvodi BiH i cijeli region u konflikt sa nesagledivim posljedicama. Od antidejtonske i secesionističke politike Milorada Dodika jasno se mora distancirati Srbija kao potpisnica Dejtonskog mirovnog sporazuma. Bilo kakvi postupci kojima se iskazuje nepoštivanje institucija BiH, suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH direktna su podrška remetilačkoj politici Dodika"saopćeno je iz SDA.

Tagovi: Milorad Dodik SDA

KOMENTARI (1)