SBB odgovorio Bakiru Izetbegoviću

Fena
SBB odgovorio Bakiru Izetbegoviću
/ Fena
Savez za bolju budućnost (SBB) oglasio se saopćenjem za javnost povodom, kako se navodi, stalnih neistina koje je Bakir Izetbegović ponovio jučer u Bihaću, poručujući mu da prestane obmanjivati Bošnjake.

"Ne može Fahrudin Radončić nikada optužiti Bošnjake za početak rata, jer je, mnogo prije retroaktivne pameti Bakira Izetbegovića, predsjednik SBB-a objavio više stotina tekstova i makar jednu knjigu protiv Miloševića, Karadžića i SDS-a, sa kojim je Izetbegović tada bio u koaliciji", navodi se, između ostalog, u saopćenju SBB-a.

Iz SBB-a ističu da Izetbegović nepostojeću Radončićevu izjavu izmišlja i veže za svjedočenje na Kosovu. Time on, kako navode, otkriva vlastitu bol, jer je "politička optužnica" Gorana Salihovića tada suštinski srušena.

"Također, hoće li Radončić biti član Predsjedništva BiH, odlučit će narod, a ne Izetbegović koji posao člana Predsjedništva BiH već skoro sedam godina radi sramno loše i opasno po sudbinu BiH i Bošnjaka. Umjesto ka evropskim vrijednostima i reintegracijama, Izetbegović je nastavio sa radikalnom politikom Muslimanskog bratstva, potpuno je izolirao Bošnjake i dodatno ih pokušava pretvoriti u svoje i Erdoganove srednjovjekovne sluge", navodi se u saopćenju za javnost SBB-a.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije