SBB predstavio i nove slogane stranke: Ekonomija, a ne dinastija

Radiosarajevo.ba
SBB predstavio i nove slogane stranke: Ekonomija, a ne dinastija
Foto: SBB / Predsjedništvo SBB-a
Predsjedništvo Saveza za bolju budućnost BiH danas je na sjedici u Sarajevu verificiralo odluku da će predizborna kampanja SBB-a početi 7. septembra velikim skupom u Srebrenici.

Nakon polaganja cvijeća u Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari, obilaska spomen sobe u bivšoj fabrici akumulatora, predviđeno je da više stotina članova SBB-a pješke prođe Srebrenicom i da predizborni skup počne u Domu kulture.

Iz SBB-a navode da otvaranjem kampanje u Srebrenici šalju višeslojnu i općedržavnu poruku da je BiH neupitna, jedinstvena i nedjeljiva država.

"U tom gradu se dogodio genocid nad Bošnjacima i SBB na ovaj način potencira svoje poznato stajalište da žrtve genocida, preživjeli Srebreničani i Srebrenica trebaju biti stalno i tokom cijele godine prisutni u srcima građana i političkom životu BiH", saopćeno je iz SBB-a.

Na današnjoj sjednici odlučeno je da će završni predizborni skup SBB-a biti održan 5. oktobra u velikoj dvorani Centra Skenderija u Sarajevu.

Također, Predsjedništvo SBB-a na današnjoj sjednici usvojilo je izborne slogane stranke: "Biraj moćnu BiH", "Život za BiH", "Ekonomija, a ne dinastija", "Za Evropu, nas je više!" i "Sve za državu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije