SBB ne želi u koaliciju sa SDA u Unsko-sanskom kantonu

Radiosarajevo.ba
SBB ne želi u koaliciju sa SDA u Unsko-sanskom kantonu
Foto: Arhiv / Ilustracija

"Povodom aktuelnih dešavanja u radu Skupštine USK-a, neodržavanja 8. redovne sjednice, te najava oko mogućih novih koalicija, smjene Vlade USK-a i imenovanju nove", Klub zastupnika SBB-a u Unsko-sanskom kantonu odlučio se obratiti saopćenjem za javnost. 

Iz SBB-a kažu kako "poštuju i cijene partnerske odnose SBB, SDA i DF-a, te politički dogovor lidera navedenih stranaka radi uspostave vlasti na državnom i federalnom nivou, što je u interesu građana Unsko-sanskog Knatona."

Međutim navode kako "navedne sporazum nije moguće realizirati za područje USK-a, jer se kao četvrti partner u skupštinskoj većini pojavljuje Laburistička stranka, kojom upravlja i čiju politiku predvodi Fikret Abdić, osuđenik za ratne zločine na području Krajine."

Naveli su kako većina članstva i glasača, te klub zastupnika SBB-a ne prihvata partnerstvo s Fikretom Abdićem, ta da će za buduće političko djelovanje tražiti jasne upute viših organa SBB-a.

"Zastupnici SBB-a nisu spremni kanton dovesti u stanje izoliranosti kao što je to slučaj s općinom Velika Kladuša od lokalnih izbora 2016. godine kada je na čelo općine došao Fikret Abdić", navodi se.

Istaknuto je i kako će Klub zastupnika SBB-a nastaviti podržavati sve reformske procese na području kantona, te da će dati punu podršku stabilizaciji budžeta kantona i podržavati i dalje sve projekte od interesa za građane svih gradova i općina na području kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije