SBB: Radončića kompromituju da bi Sebiju Izetbegović kandidirali za Predsjedništvo

Radiosarajevo.ba
SBB: Radončića kompromituju da bi Sebiju Izetbegović kandidirali za Predsjedništvo
Savez za bolju budućnost podržat će smjenu Denisa Zvizdića, predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, zato što ne izvršava obaveze na putu ka Europskoj uniji, saopćeno je danas iz press centra ove političke partije.

Ističući kao važan primjer to da su sve zemlje u regiji odgovore na Upitnik Europske komisije dovršile za dva mjeseca, a da se "Zvizdić i nakon devet mjeseci neuspješno bavi prevođenjem odgovora", pojašnjavaju podršku smjene.

"Da je Izetbegović odgovoran lider sam bi smijenio nekompetentni kadar. Izetbegović mnogo prigovara Radončiću za svjedočenje u Prištini, jer je tamo otkrivena uloga bošnjačke državne mafije u brojnim političkim ubistvima, kao što su Ugljen i Leutar", stoji u saopćenju.

Navodi se i kako brojni postupci bošnjačkog člana Predsjedništva BiH ukazuju na to kako on pokušava kompromitirati Radončića, "da bi omogućio kandidaturu svoje supruge Sebije za člana Predsjedništva BiH".

"Izetbegović ni nakon 27 godina vlasti nema talenta i pameti da promijeni providnu strategiju. A to je da one koji kritikuju njegovu familijarnu vlast proglašava neprijateljima cijele SDA. To mu u slučaju SBB-a neće poći za rukom. Na kraju, Dodik je najveća politička hrana radikalnom Izetbegoviću. Izetbegović mu je u čuvenoj kafani „Barka“ dodao uže za spašavanje. Također, Radončić je sa mjesta ministra sigurnosti BiH smijenjen zajedničkim glasovima SNSD-a i SDA. To politički izdajnik cjelovite BiH Bakir Izetbegović svjesno prešućuje i zataškava istinu ko je Dodikov pravi saveznik", zaključuje se u saopćenju SBB-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije