SBB će podržati inicijativu SDA o osnivanju rezervnog sastava MUP-a

Radiosarajevo.ba
SBB će podržati inicijativu SDA o osnivanju rezervnog sastava MUP-a
Foto: Dženan Kriještorac / Fahrudin Radončić

Povodom inicijative SDA o formiranju rezervnog sastava policije u FBiH, Avaz.ba zatražio je komentar predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića.

"U potpunosti podržavamo inicijativu SDA, jer je ona državnički i sigurnosno primjerena onome što se negativno radi ili želi uraditi u Republici Srpskoj. Politički establišment u RS treba shvatiti da jednostrani potezi neće proći bez adekvatnog i jedinstvenog odgovora patriotskih snaga u BiH. Uzgred, lično želim da vjerujem da će eventualni rezervni sastavi obje entitetske policije - ako se uopće formiraju - koristiti za povećanje sigurnosti svih građana BiH, odnosno, da će one pomoći Graničnoj policiji BiH u rješavanju migrantskih talasa koje je vjerovatno nemoguće izbjeći i koje nije moguće zaustaviti izvođenjem pripadnika Oružanih snaga BiH na granicu naše zemlje. Stoga je logično da će poslanici i delegati SBB-a na svim nivoima podržati inicijativu kolega iz SDA", kazao je Radončić za Avaz.ba.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije