SBB BiH: Karadžić je zaslužio smrtnu kaznu

Radiosarajevo.ba
SBB BiH: Karadžić je zaslužio smrtnu kaznu
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / SBB

Za monstruma Karadžića doživotna kazna zatvora je jedina adekvatna i opravdana, ali je žalosno da u Međunarodni tribunal u Hagu ne može izreći i smrtnu kaznu, saopćeno je danas iz Saveza za bolju budćnost BiH povodom izricanja doživotne kazne zatvora Radovanu Karadžiću.


"Monstrum će nastaviti da živi, ali njegove žrtve i žrtve genocida nikada nisu dobili šansu da nastave svoje živote jer je njihova pripadnost muslimanskoj vjeri i bošnjačkoj naciji bila dovoljan motiv Miloševićevim, Karadžićevim i Mladićevim hordama da  počine najzužasnije zločine nakon Drugog svjetskog rata na tlu Evrope. Ova presuda ne može zadovoljiti porodice žrtava, ali bi trebala biti povod da svi oni koji veličaju ratne zločince i ratne zločine i njihove „tekovine“,
napokon otvore oči i sa osjećanjem pijeteta prema žrtvama krenu u izgradnju istinskog suživota i prestanu da provociraju povratnike ili udaraju na suverenitet BiH" stoji u saopćenju SBB-a.

Sve o presudi Radovanu Karadžiću čitajte na ovom LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije