Mektić: Stidimo se Dodika, on priziva rat u BiH i stvara horde smrti

E. H.
Mektić: Stidimo se Dodika, on priziva rat u BiH i stvara horde smrti
Povodom medijskih natpisa i izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i da je zvanično Sarajevo zatražilo hapšenje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika danas je Savez za promjene održao posebnu konferenciju za medije.

Predstavnici ovog saveza, među kojima je najglasniji bio ministar sigurnosti Dragan Mektić, koji je istaknuo kako "Dodik fabrikuje brojne afere, laže građane i izmišlja pojedine izjave kako bi prikrio kriminal u RS-u".

"Milorad Dodik ne smije da priča o ekonomiji, o realnim stvarima i životu u BiH, jer od sebe pravi žrtvu. Oni kradu i pljačkaju ovu državu do zadnjeg resursa. On ne smije javno pričati o mladima koje otjeraše iz ove zemlje, o majkama koje plaču za djecom koja odlaze u druge zemlje tražeći svoju sreću. Dodik fabrikuje humanitarne organizacije, a mi smo raskrinkali da su to ustvari horde smrti koje ovdje treba da udaraju i na Srbe. Jučer sam dobio i najnoviju informaciju da su kupovali uniforme takvim formacijama. Koga oni hoće da šalju u rat? Pa neće više djeca sirotinje ići u rat", poručio je Mektić.

S njim su se složili i ostali članovi Saveza za promjene koji su optužili Dodika da "priziva rat", kazavši kako on nema odgovor ni na jedno važno pitanje, te da je zbog njega Repubika Srpska došla "na tapet međunarodne zajednice".

"Dodik fabrikuje i izmišlja ovakve laži od kojih se mi trebamo braniti, kako ne bismo pričali o brojnim aferama i drugim dešavanjima u RS-u. A sve se to dešava u čudnim trenucima", dodala je Aleksandra Pandurević.

Ministar vanjske trgovine BiH Mirko Šarović je kazao kako se zbog ovakvih izjava Milorada Dodika moraju stiditi institucije predsjednika RS-a i tražiti opravdanja za sve ono što se dešava.

"Moramo se stidjeti predsjednika RS-a zbog svega onog što se dešavalo prethodnih dana", dodao je Šarović.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije