Posjete: Izetbegović i Zvizdić obavili umru, klanjali u Poslanikovoj džamiji...

Radiosarajevo.ba
Posjete: Izetbegović i Zvizdić obavili umru, klanjali u Poslanikovoj džamiji...
Foto: Screenshot / Izetbegović i Zvizdić u posjeti Saudijskoj Arabiji

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, na poziv Lige muslimanskog svijeta i Svjetske organizacije za pomoć, podršku i razvoj za zemlje Balkana i Istočne Evrope, borave u radnoj posjeti Saudijskoj Arabiji.

Izetbegović i Zvizdić u ihramima, sa suprugama obavljaju umru u Mekki

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović sa suprugom Sebijom Izetbegović, direktoricom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, trenutno obavlja umru u svetom muslimanskom gradu Mekki. S njima u društvu nalazi se i aktuelni predsjedavajući Vijeća ministara BiH D enis Zvizdić, kao i njegova supruga.

Izetbegović i Zvizdić su se zahvalili direktoru Regionalnog ureda muslimanskog svijeta Abdullahu bin Rahmataallahu Qariju na dobrodošlici te su iskazali zadovoljstvo prijateljskim odnosom dviju zemalja.

Jedna od tema razgovora bila je unapređenje ekonomske saradnje Bosne i Hercegovine i Saudijske Arabije, te mogućnosti investiranja ove zemlje u cilju jačanja privrede BiH.

Izražena su očekivanja da će bilateralna saradnja dviju zemalja biti nastavljena i u narednom periodu.
Izetbegović i Zvizdić su tokom boravka u Saudijskoj Arabiji obišli sveto mjesto muslimana u Meki, obavili vjerski obred umru, klanjali u Poslanikovoj džamiji u Medini te obišli mezar Božijeg Poslanika Muhameda a.s. i Sahat kulu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije