Šatorović obećao pomoć SSSBiH radnicima Agrokomerca

Radiosarajevo.ba
Šatorović obećao pomoć SSSBiH radnicima Agrokomerca
FOTO: SSSBiH / Sastanak održan u Velikoj Kladuši

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) Selvedin Šatorović i najuže rukovodstvo SSSBiH razgovarali su danas u Velikoj Kladuši sa članovima Sindikalne organizacije Agrokomerca o problemima s kojima se trenutno suočavaju radnici te kompanije.

Istaknuto je da među najvažnije probleme spadaju dugovanja koja firma ima prema radnicima, neuvezan radni staž i činjenica da su radnici bez zdravstvenog osiguranja, a Šatorović je obećao punu podršku Saveza samostalnih sindikata BiH u rješavanju navedenih problema.

Navedeno je da će SSSBiH, čim bude formirana izvršna vlast u Federaciji BiH, od novog premijera i resornog ministarstva zatražiti da odmah posjete Veliku Kladušu i započnu rješavanje problema, te da prestane mećehinski odnos federalnih vlasti prema Agrokomercu, ali i ostalim kompanijama u Bosanskoj krajini. Uz to, Savez samostalnih sindikata BiH će i dalje insistirati na usvajanju Zakona o uvezivanju radnog staža.

Sindikalna organizacija će u narednom periodu dostaviti Savezu samostalnih sindikata BiH kompletnu dokumentaciju o ulozi i učešću svih premijera i resornih ministara od 1997. do danas, kako bi se mogla ispitati njihova odgovornost za situaciju u kojoj se trenutno nalazi nekadašnji privredni gigant, saopćeno je iz SSSBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije