Direktor CIA-e sastao se sa čelnicima sigurnosnih i pravosudnih institucija u BiH

Patria
Direktor CIA-e sastao se sa čelnicima sigurnosnih i pravosudnih institucija u BiH
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Zamjenik direktora američke CIA-e Vaughn Bishop na sastanku u Sarajevu

Zamjenik direktora američke CIA-e Vaughn Bishop koji od jučer boravi u posjeti Sarajevu danas se sastao sa direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osmanom Mehmedagićem.

Bishop je u sarajevskom hotelu Holiday održao sastanak i sa direktorima policijskih agencija na kojem je razgovarano o sigurnosnim izazovima i migrantskoj krizi u BiH.

Sastanku su prisustvovali direktori DKPT-a Mirsad Vilić, SIPA-e Perica Stanić, ministar MUP RS Dragan Lukač, ministar MUP FBiH Aljoša Čampara, te zamjenik direktora Granične policije BiH Fahrudin Halać.

Iznenađuje da se sastanku nije odazvao direktor GP BiH Zoran Galić s obzirom da je posjeta zvaničnika CIA-e najavljena ranije. Jedan od gorućih problema s kojima se BiH suočava upravo je migrantska kriza.

Bishop je održao sastanak i sa ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem.

U poslijepodnevnim satima uslijedio je novi susret sa čelnicima sigurnosnih agencija, ali i prvim ljudima Tužilaštva i Suda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije