Sastanak Vulin-Dodik: Namjenska industrija u RS-u ima budućnost

AA
Sastanak Vulin-Dodik: Namjenska industrija u RS-u ima budućnost
Foto: AA / Sastanak Vulin-Dodik
Budućnost namjenske industrije RS-a je veoma izvjesna i daleko bolja, izjavio je Aleksandar Vulin ministar odbrane Srbije, nakon razgovora s Miloradom Dodikom, predsjednikom bh. entiteta Republika Srpska u Banjoj Luci.

"Ministarstvo odbrane će nastaviti saradnju s namjenskom industrijom RS-a. Obezbjedićemo da se naše potrebe dogovaraju i usaglašavaju i mogućnost da možemo da uložimo, dogovorimo se oko vlasništva i garantujemo opstanak rada ovih opreduzeća i njihov napredak", rekao je Vulin.

Istakao je da se delegacija Srbije upoznala s namjenskom industrijom RS i njenim potencijalima i predložili su konkretne modele kako da dođu do zajedničkog rada i angažovanja.

"Potencijali namenske industrije RS su veliki i odgovaraju potrebama Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, shodno tome možemo da radimo i da obezbijedimo ulaganja, čuvanja radnih mjesta, te da ljudi nastave da rade u ovim fabrikama, ali svakako i da se unapređuju", kazao je Vulin.

Naime, Srbija je zaintersovana za remont protivvazduhoplovnih sistema u Kosmosu u Banjoj Luci, tenkovskih motora u Fabrici motora specijalne namjene na Palama, kao i za remont i modernizaciju vazduhoplova u preduzeću Orao u Bijeljini.

"Znamo da Srbija značajne privredne uspjehe bilježi u činjenici da je reaktivirala i aktivirala značajne pogone namjenske industrije koja je izvozno orjentisana", kazao je Milorad Dodik.

Dodao je da interes za saradnju postoji sa obje strane.

"Mogu reći sa dosta optimizma da smo našli pravi put kretanja, a to je održavanje stabilne proizvodnje u ove tri fabrike", istakao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije