Sastanak u Sarajevu: Zvizdić i Zaev razgovarali o unapređenju bilateralnih odnosa

Radiosarajevo.ba
Sastanak u Sarajevu: Zvizdić i Zaev razgovarali o unapređenju bilateralnih odnosa
Foto: Vijeće ministara BiH / Denis Zvizdić i Zoran Zaev

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić susreo se danas u Sarajevu sa premijerom Republike Makedonije Zoranom Zaevom, gdje su razgovarali o unapređenju bilateralnih odnosa, saradnji u procesu euroatlantskih integracija i  jačanju trgovinske razmjene. 

Predsjedavajući Zvizdić je čestitao premijeru Zaevu postizanje dogovora sa Grčkom u vezi sa promjenom imena i rekao da je ovaj hrabri korak napravljen širokom vizijom dvojice premijera te da će zasigurno donijeti korist i Makedoniji i Grčkoj, ali i regionu zapadnog Balkana.

Zvizdić i Zaev su razgovarali i o predstojećem Samitu Kina i 16 zemalja centralne i istočne Evrope koji će biti održan  7. jula u Sofiji, kao i o Samitu lidera Evropske unije i zapadnog Balkana koji će iduće sedmice biti održan u Londonu.

Složili su se da su i Bosna i Hercegovina i Makedonija zainteresirane za unapređenje regionalnih inicijativa te da će i dalje raditi na boljem infrastrukturnom povezivanju i ubrzanju evropskih integracija, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije