Sastanak SDA i HDZ: Dogovorena uspostava nove vlasti u HNK

Radiosarajevo.ba
Sastanak SDA i HDZ: Dogovorena uspostava nove vlasti u HNK
Fena / Sa današnjeg sastanka
Nevenko Herceg i Šerif Špago bit će novi - stari mandatari, dogovoreno je na današnjim pregovorima kantonalnih odbora SDA i HDZ-a za uspostavu nove vlasti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Razgovori su se održali u mostarskim prostorijama SDA, a predvodili su ih Edin Mušić i Ljubo Bešlić.

Predstavnici stranaka su se dogovorila da će uslijediti dogovor o popunjavanju skupštinskih komisija te strukture nove Vlade.

Kako je novinarima nakon sastanka kazao Edin Mušić, predsjednik KO SDA HNK, napravljen je značajan iskorak i vrlo skoro će, za 15-ak dana, nakon sjednica stranačkih organa biti dano ovlaštenje za sazivanje Skupštine HNK radi predloženih imenovanja.

Predsjednik kantonalnog HDZ-a Ljubo Bešlić izrazio je zadovoljstvo jer je današnji sastanak donio ozbiljan naredak.

Ove dvije stranke koje će sudjelovati u vlasti, rekao je, imaju sasvim legitimno pravo da u potpunosti izaberu rukovodstvo Skupštine HNK.

Konstatovao je da ove dvije stranke surađuju godinama, da imaju spornih pitanja, ali imaju i zajedniških stvari. Bešlić je nagovijestio da će dopresjedavajuća iz reda srpskog naroda biti Zora Dujmović iz HDZ-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije