Nikšić i Radončić: Vanredni izbori najbolje su rješenje za trenutno stanje

Radiosarajevo.ba
Nikšić i Radončić: Vanredni izbori najbolje su rješenje za trenutno stanje
Foto: Radiosarajevo.ba / Fahrudin Radončić i Nermin Nikšić

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH) Nermin Nikšić primio je danas u posjetu predsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića.

Tema sastanka bila je aktuelna politička situacija, saopćeno je iz SDP-a BiH.

Na sastanku su jasno usaglašeni stavovi dvije stranke vezane za izmjene Izbornog zakona.

Dogovoreno je da predstavnici stranaka u državnom Parlamentu što hitnije traže izmjene Izbornog zakona, koje bi, osim uvođenja elektronskog glasanja i videonadzora na izbornim mjestima, omogućile uvođenje instituta vanrednih izbora.

Sagovornici su ocijenili da bi vanredni izbori bili najbolje, a možda i jedino rješenje za trenutni zastoj u formiranju vlasti u BiH. Istovremeno, konstatirano je kako je bespredmetno da se lokalni izbori sljedeće godine održe, ukoliko se ne može obezbijediti njihovo fer i korektno održavanje.

Na sastanku je zaključeno da je nedopustivo održavanje izbora u kojima jedna stranka ima mogućnost da, 24 sata pred izbore, promijeni 6.500 članova izbornih komisija, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije