Sastanak Mogherini - Čović: BiH je postigla impresivan napredak

Radiosarajevo.ba
Sastanak Mogherini - Čović: BiH je postigla impresivan napredak

Federica Mogherini, visoka predstavnica za vanjske poslove i sigurnosnu politiku EU i potpredsjednica Evropske komisije sastala se danas u Bruxellesu s Draganom Čovićem, predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i razgovarala o trenutnim bilateralnim odnosima, kao i izazovima koji predstoje.

Oni su razgovarali o impresivnom napretku koji je BiH postigla u kontekstu Reformske agende ove godine, i konkretnim koracima koje je potrebno poduzeti kako bi se pozitivni zamah nastavio, utirući put za narednu fazu u evropskim integracijama BiH. Ovo će biti predmet razgovora i na prvom zasjedanju Vijeća o pridruživanju između EU i BiH koje će se održati u Bruxellesu, 11. decembra 2015. godine.

Visoka predstavnica i predsjedavajući Čović su također razmijenili stavove o pojačanim naporima na sprječavanju radikalizacije i u borbi protiv terorizma, koji su od ključne važnosti u svjetlu nedavnih napada u BiH, EU i šire, saopćeno je iz press ureda Evropske komisije u Sarajevu.

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije