Šarović: Nema nikakve sumnje Dodik RS vodi u NATO

Radiosarajevo.ba
Šarović: Nema nikakve sumnje Dodik RS vodi u NATO
Foto: AA / Mirko Šarović

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović komentarisao je „Program reformi“, a ovom prilikom poručio je da nema više nikakve dileme misleći na put BiH ka članstvu u NATO savezu.

„Sada više nema nikakve sumnje, Dodik RS vodi u NATO. Ovo je najveća izdaja RS u posljednjih 20 godina. Nedvosmisleno, dokument u koji sam imao uvid to potvrđuje“, rekao je za BNTV.

Dodao je da je važno što se konačno saznala istina o dokumentu koji će za dva dana biti pred poslanicima Narodne skupštine RS-a.

„Dokument 'Program reformi' jasno govori o tome da će se BiH pridržavati odluka Parlamentarne skupštine i Predsjedništva BIH. Euroatlantske integracije i sam NATO u dokumentu se pominju više od 50 puta“, poručio je Šarović i dodao:

Neperspektivna imovina više neće pripadati lokalnim zajednicama, već Ministarstvu odbrane, a knjižit će se i perspektivna imovina. Nigdje se ne pominju entitet, ni vojna neutralnost“.

Šarović smatra da on kao predsjednik SDS-a nema pravo da šuti i da se ovo mora istjerati na čistac.

„Mi ćemo iskoristiti sve svoje resurse i svu svoju snagu da spriječimo ovu najveću izdaju za RS u posljednjih 20 godina. Vjerujem da će i drugi prepoznati ovu farsu, kojom se u istom danu održava Parlamentarna skupština - izbor Vijeća ministara. U istom satu zasjeda Narodna skupština i mislim da ćemo narednih dana o ovome mnogo, mnogo pričati i razgovarati“, istakao je Šarović naglasivši da bi ovakvoj politici, koju vodi Dodik, konačno trebalo da dođe kraj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije