Šarović: Današnji potez SNSD-a je samo dokazao da smo bili u pravu

Radiosarajevo.ba
Šarović: Današnji potez SNSD-a je samo dokazao da smo bili u pravu
Foto: Radiosarajevo.ba / Mirko Šarović/Arhiv

Iz današnje reakcije SNSD-a jasno je da smo bili u pravu, poručio je predsjednik SDS-a Mirko Šarović, a nakon što je SNSD dostavio imena poslanika za popunjavanje parlamentarnih komisija.

SNSD dostavio imena poslanika za stalne komisije: Kraj blokade rada Parlamenta BiH?

„Čim im je otpala mogućnost blokade Parlamenta radi uskostranačkih interesa, daju imena članova komisije. Ali naša inicijativa za izmjenu Poslovnika nije se odnosila samo za ovaj slučaj već za svaku buduću sličnu situaciju“, istakao je Šarović.

Šarović je kazao da će sa partnerima procijeniti da li treba ići sa sjednicom koju su inicirali.

„Prvo ćemo se konsultovati sa onima koji su dali podršku ovoj inicijativi kako bi se u potpunosti osigurali od bilo kakve blokade u budućnosti. Ovo nije inicijativa sam za ovaj slučaj, već i za sve u budućnosti. Namjere su nam čiste, konkretne i poštene. Nećemo sami donositi odluke već kroz konsultacije sa širom grupacijom poslanika koji nisu omeđeni stranačkim koalicijama“, kazao je Šarović dodavši kako praktično ima 27 ruku za podršku toj inicijativi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije