Šarić: Da ne bi ostao usamljen sa SDA Komšić je preko svojih protuha srušio Čolpu

Radiosarajevo.ba
Šarić: Da ne bi ostao usamljen sa SDA Komšić je preko svojih protuha srušio Čolpu
Foto: GS BiH / Nihad Čolpa i Bahrudin Šarić

Predsjednik Gradskog odbora Građanskog saveza Tuzla i zastupnik u Predstavničkom domu Federalnog parlamentanta Bahrudin Šarić oglasio se na Facebooku povodom dešavanja u stranci i promjene predsjednika GS-a. Podsjetimo, Nihada Čolpu, dosadašnjeg predsjednika GS-a, zamijenio je Muhamed Fazlagić, što je izazvalo brojne reakcije.

"Obavještavamo članove i simpatizere GS-a, da je nepostojeći Kongres GS, jedna od najvećih političkih prevara i afera koju je skrojila politička mafija, a čime se željelo zaustaviti nagli rast GS-a, a što je najviše zasmetalo DF-u, jer bi tada Željko Komšić ostao usamljen u koaliciji sa SDA, te je om preko svojih infiltriranih protuha skrojio taj 'tročlani nepostojeći kongres'", navodi Šarić.

Predsjedništvo GO GS-a Tuzla je na vanrednoj sjednici 30. jula 2020. godine donijelo zaključak sa apelom na pravosudne institucije, da spriječe ovo pravno nasilje i anarhiju, koja je u ovom slučaju očita.

"Molimo sve obaviještene da nastave i dalje sa svojim aktivnostima na jačanju stranke. GO GS Tuzla sa svojih 27 mjesnih odbora i 3.086 članova, daje punu podršku Predsjedništvu GS-a na čelu sa predsjednikom Nihadom Čolpom u nastojanju da očisti stranku od uhoda, uhljeba i pučista, te da istraju u borbi zacrtanoj u programskim ciljevima Stranke, a to je građansko uređenje i ravnopravnost svih stanovnika BiH, te u toj borbi stojimo beskompromisno", navodi se u saopćenju na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije