Sarajevski taksista optužen za krijumčarenje ilegalnih migranata

Radiosarajevo.ba
Sarajevski taksista optužen za krijumčarenje ilegalnih migranata

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Mahira Nuhića (1985., Sarajevo, državljanin BiH) koji se tereti da je iz Sarajeva do granice sa Republikom Hrvatskom prevozio migrante koji su samovoljno napustili Centar za prihvat i smještaj tražilaca azila u Delijašu.

Optuženi se tereti da je 28. novembra 2017. godine, u namjeri sticanja protupravne imovinske koristi, svojim taxi vozilom u centru Sarajeva preuzeo pet osoba afro-azijskog porijekla za koje je znao da se radi o migrantima koji su nezakonito ušli i boravili u BiH, a koji su samovoljno napustili Centar za prihvat i smještaj tražilaca azila u Delijašu kod Trnova, te ih za naknadu od 200 eura, koju je unaprijed naplatio, prevezao prema Bihaću.

Policijski službenici Granične policije BiH su u mjestu Ripač zaustavili vozilo i otkrili ilegalne migrante bez važećih putnih isprava koji su vraćeni u Centar za prihvat i smještaj tražilaca azila.

Optuženi se tereti da je na području BiH prevozio krijumčarene osobe te počinio krivično djelo krijumčarenja ljudi iz člana 189. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije