Sarajevo: Princeza Victorica i princ Daniel zasadili drveta u parku Koševo

Fena
Sarajevo: Princeza Victorica i princ Daniel zasadili drveta u parku Koševo

Princeza Victoria prestolonasljednica i princ Daniel od Švedske sa ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirkom Šarovićem, ministricom okoliša i turizma Federacije BiH Editom Đapo, ministricom za prostorno planiranje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenkom Golić i načelnikom Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem, sudjelovali su danas u sađenju drveta u parku Koševo kako bi obilježili početak izrade Okolišne strategije za Bosnu i Hercegovinu za razdoblje 2030+.

Ta inicijativa, koja je zajednički projekt Ambasade Švedske i Štokholmskog instituta za okoliš, okupit će sve nadležne na nivou BiH u zajedničkom nastojanju da razviju okolišnu strategiju za Bosnu i Hercegovinu.

To daje kontinuitet plodnoj suradnji sa državnim i entitetskim ministarstvim te Vladom Brčko distrikta BiH.

Projekt je razvijen uz tehničku podršku Štokholmskog instituta za okoliš (SEI) i Švedske u bliskim konsultacijama sa navedenim i drugim relevantnim ministarstvima i institucijama, organizacijama civilnog društva i članovima akademske zajednice, kao i sa Uredom EU u BiH, saopćeno je iz Ambasade Kraljevine Švedske u BiH.

Taj zajednički trud i strategija će usmjeravati okolišnu politiku tijekom sljedećeg desetljeća s ciljem poboljšanja stanja okoliša, ublažavanja i smanjenja utjecaja klime te povećanja otpornosti na klimatske promjene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije