Sarajevo: Potvrđena optužnica protiv Merzije Delalić za ubistvo supruga

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Potvrđena optužnica protiv Merzije Delalić za ubistvo supruga
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu koju je Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo protiv Merzije Delalić zbog krivičnog djela ubistva.

Prema navodima iz optužnice, Merzija Delalić se tereti da je u porodičnoj kući 17. aprila ove godine kuhinjskim nožem usmrtila supruga.

Merzija Delalić, rođena 1962, optužena je da je 17. aprila, deset minuta nakon ponoći, u prizemlju porodične kuće, u ulici Dr. Jusufa Tanovića, nakon kraće prepirke nožem ubila supruga S.D.

"Merzija je uzela kuhinjski nož sa sudopera, ukupne dužine 23 cm i oštricom dužine 12,5 cm, u namjeri da supruga liši života, svjesna da takvim sredstvom može istog usmrtiti, a dok se nalazila licem u lice nasuprot njega, desnom rukom sa zamahom jakog inteziteta ubadanjem nožem istom zadala smrtonosnu tjelesnu povredu u predjelu gornjeg lijevog dijela grudnog koša (...) uslijed ove povrede je istog dana oko 1 sat preminuo u Odjeljenju za urgentnu medicinu JU Opća bolnica Prim. Dr. Abdulah Nakaš", navodi se u optužnici.

Postupajući tužilac predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu produženje pritvora optuženoj Merziji Delalić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije