Sarajevo: Policija kod migranata pronašla pušku, pištolje, municiju...

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Policija kod migranata pronašla pušku, pištolje, municiju...
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Rutinskom kontrolom policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo u prijestolnici Bosne i Hercegovine otkriveno je oružje kod dvije osobe.

Pripadnici Druge policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo vršili su kontrolu migranata na području Općine Centar. Izvršili su uviđaj i pronašli kod državljana Sirije i Alžira jednu pušku, četiri pištolja, jedan prigušivač i preko 100 metaka različitog kalibra.

"23. septembra u 16 sati i 20 minuta u ulici Franca Lehara policijski službenici pokušali su da legitimišu dvije osobe, ali su oni pokušali pobjeći. Policajci su ih sustigli, a potom je izvršen uviđaj na više lokacija. U pitanju su državljanin Sirije A. M. i državljanin Alžira D. A. O svemu je obavješten dežurni tužilac kao i služba za poslove sa strancima", saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnih djela, a akcija se nastavlja i danas. A. M. i D.  A. su lišeni slobode. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije