Sarajevo jutros hladnije od Bjelašnice: Evo kad nam dolaze jače padavine

Radiosarajevo.ba
Sarajevo jutros hladnije od Bjelašnice: Evo kad nam dolaze jače padavine
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Lokalno po kotlinama ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Sokolac 2; Bugojno, Livno, Sanski Most i Srebrenica 4; Bihać, Jajce, Prijedor i Tuzla 5; Banja Luka, Bijeljina, Ivan Sedlo, Sarajevo i Zvornik 6; Bjelašnica, Brčko, Doboj i Grude 7; Široki Brijeg 8; Gradačac 9; Mostar i Trebinje 12; Neum 15°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 948hPa, za 3hPa je iznad normale i opada.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Uz ugodne temperature, većina stanovništva neće imati izrazitih problema. U drugom dijelu dana opšta slika će se, usljed blizine promjene vremena, djelimično pokvariti. Od meteoropatskih reakcija mogući su manji problemi sa snom, glavobolja, promjena raspoloženja, izraženije sa dolaskom noći. 

Danas u Bosni Hercegovini prije podne pretežno sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana postepeno povećanje oblačnosti sa jugozapada. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26°C. U Sarajevu sunčano prije podne. Umjereno povećanje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24°C.

Ponedjeljak: U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno, uglavnom sa slabom kišom. Jače padavine u noći na utorak. Vjetar slab jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena.

Utorak: U Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Glavnina padavina prije podne. Vjetar slab, u Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 24 stepena.

Srijeda: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večerenjim satima sa kišom u sjevernim i sjevereozapadnim područjima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 22, na jugu zemlje do 24 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije