Sarajevo i Teheran postali bratski gradovi

Fena
Sarajevo i Teheran postali bratski gradovi
Jučer su Muhammed-Baker Kalibaf, gradonačelnik grada Teherana i Ivo Komšić, gradonačelnik Grada Sarajeva potpisali su Sporazum o bratimljenju glavnih gradova Irana i Bosne i Hercegovine.

Sam sporazum je potpisan u glavnom gradu Irana, saopštili su iz Ambasade Islamske Republike Iran u BiH, a tom prilikom gradonačelnik Komšić je naglasio da je "potpisivanje ovog sporazuma potvrda međusobnog prijateljstva Teherana i Sarajeva, i odnosi dvaju gradova vraćaju nas unazad više godina i postoji veoma podesan ambijent za širenje kulturoloških, naučnih i trgovinskih odnosa".

Gradonačelnik Teherana, Muhammed-Baker Kalibaf je na jučerašnjoj ceremonji potpisivanja Sporazuma o bratimljenju izrazio je zadovoljstvo što je iranski glavni grad prošle sedmice bio domaćin predsjedavajućem Predsjedništva BiH, Bakiru Izetbegoviću.

Sve ovo dio je službene posjete Ive Komšića, gradonačelnika Sarajeva, glavnom gradu Irana, gdje će biti upoznat sa raznim projektima i kulturno-historijskim znamenitostima. Komšić je, ponukan sporazumom i posjetom, kazao da se narodi dviju zemalja, Irana i Bosne i Hercegovine, odavno poznaju, zato što je Iran za vrijeme rata mnogo pomogao narodu BiH.

"I danas mi u svojstvu gradonačelnika Teherana i Sarajeva djelujemo na način da kreiramo dobre međusobne veze i odnose dviju zemalja, Irana i BiH i dvaju gradova, Teherana i Sarajeva. Zapravo, poruka bratimljenja osigurava komponente u domenu kulturoloških, društvenih, turističkih i uslužnih konteksta", istakao je Komšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije