BiH / Saobraćajni kolaps na M17: Radnici Aluminija najavili blokadu do ponoći

09. 07. 2019. u 18:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Radnici Aluminija blokirat će magistralnu cestu M-17 u Salakovcu sve do ponoći, kada je predviđeno gašenje mostarske tvornice, kazali su za Bljesak.info.

Podsjetimo, radnici Aluminija blokirali su magistralnu cestu M-17 u blizini tunela Salakovac nakon što su jutros blokirali skoro četiri sata tu prometnicu južno od Mostara.

Inače odluka radnika izazvala je i potpuni saobraćajni kolaps, a u nekoliko navrata je došlo do verbalnih obračuna vozača automobila i radnika koji ne dozvoljavaju prolazak.

Na terenu je prisutna i policija, a kolone vozila duge su nekoliko kilometara.

Nema naznaka kada bi saobraćaj mogao biti normaliziran.

Ipak, nije svima tako teško pala blokada magistralne ceste M-17 između Mostara i Sarajeva za koju su odgovorni radnici Aluminija.

Jedan bajker iz Engleske odlučio je uzeti predah dok čeka u koloni.

Motociklista iz velike Britanije - undefined

Uz svoj motocikl “razvio” je malu stolicu, ispružio noge i odlučio surfati dok čeka prestanak obustave prometovanja na ovoj cesti.

Kaže kako je obišao Rumunjsku, Srbiju i ostale zemlje jugoistočne Europe, a nakon noći u Mostaru ide za Hrvatsku te potom kući za Englesku.

Također među zaglavljenima na magistralnom putu M17 našla se i federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović.

U koloni čeka i  federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović - undefined

Foto: Bljesak.info: U koloni čeka i  federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović

NEMA KOMENTARA