Sanela Pokrajčić izabrana za predsjednicu FERK-a

Fena
Sanela Pokrajčić izabrana za predsjednicu FERK-a
Foto: Bljesak.info / Sanela Pokrajčić izabrana za predsjednicu FERK-a

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine na sjednici u četvrtak u Mostaru za predsjednicu te institucije izabrala je Sanelu Pokrajčić, članicu FERK-a.

 Pokrajčić je izabrana na razdoblje od godinu dana, počevši s danom 8. 10. 2018. godine.

 S obzirom kako 7. 10. 2018. godine ističe funkcija predsjednika FERK-a, članu FERK-a iz reda bošnjačkog naroda, a poštujući navedene odredbe o izmjenjivosti funkcije predsjednika stvoreni su uvjeti da se donese odluka o izboru novog predsjednika, iz reda hrvatskog naroda, priopćili su iz FERK-a.

Na sjednici, FERK je gospodarskom društvu "Ascom" d.o.o. Tešanj, izdao izmijenjenu i dopunjenu dozvolu za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE, solarna fotonaponska elektrana "Ascom 1" na krovu postojećeg poslovnog objekta, naselje Bukva, općina Tešanj.

Predviđena godišnja proizvodnja objekta je 15,264 MWh (megavat sati), a dozvola važi do 23. 10. 2028. godine. Dozvola za rad (licencija) za transport naftnih derivata cestovnim prometom izdana je gospodarskom društvu Ziblin & Co d.o.o. Ljubuški i važi pet godina.

U postupak javne rasprave upućeni su Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije za "Grohs H&G" d.o.o. Sarajevo i Nacrt dozvole za opskrbu električnom energijom - dozvole II. reda za JP "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar.

Tekst nacrta tih dozvola može se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a ili na web stranici FERK-a www.ferk.ba.

Postupajući po zahtjevu za izdavanje Dozvole za rad (licencije) za trgovanje LPG-om za gospodarsko društvo Gas Petrol d.o.o. Tešanj, FERK je donio Rješenje prema kojem se podneseni zahtjev odbija jer podnositelj zahtjeva nije dokazao ispunjavanje kriterija propisanih Pravilnikom o izdavanju dozvola za rad (licencija) za obavljanje energetskih djelatnosti iz sektora naftnog gospodarstva.

FERK je na temelju provedene analize odobrio Plan razvoja i izgradnje distribucijske mreže za 2018. godinu JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, vodeći računa o ciljevima Zakona o električnoj energiji u Federaciji Bosne i Hercegovine i imajući u vidu i svoje obveze iz Zakona, navodi se u priopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije