"Samo ga metak može skinuti": MUP RS i SIPA istražuju prijetnju Dodiku na internetu

Radiosarajevo.ba
"Samo ga metak može skinuti": MUP RS i SIPA istražuju prijetnju Dodiku na internetu

Kako nezvanično saznaje RTRS, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzelo je određene mjere i radnje, vezano za komentare koji su pisani ispod teksta objavljenog na portalu BN TV. Takođe, MUP je obavijestio SIPA-u, u čijoj je nadležnosti ovaj slučaj.

Naime, na portalu bijeljinske BN Televizije sinoć je objavljen tekst pod naslovom "Vukanović: Dodik se okružio papcima" u kome su preneseni dijelovi intervjua koji je za sarajevsko Oslobođenje dao Nebojša Vukanović, zastupnik SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a, a ispod teksta emitovani su i prijeteći i uznemirujući komentari, prenio je portal Infosrpska.

U komentarima na taj tekst koji su objavljeni na portalu BN TV pušten je (u 20.31 sati) i komentar autora pod pseudonimom 'Romanija' koji je napisao:

"Vukane kapu ti skidam. Da ti bog podari zdravlje i dug život. Malo je tako poštenih ljudi. A Dodika jedino metak može skinuti s čela RS i napaćenog naroda. Molim boga da se neko nađe i da ga upuca da čitav narod oslobodi okova i lanaca. Nema druge, izgleda."

U međuvremenu je prijeteći komentar autora pod pseudonimom "Romanija" uklonjen.

prinrscreen_BN.jpg - undefined

Printscreen

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije