Salkić posjetio imama Nuhića: Imate moju podršku

Fena
Salkić posjetio imama Nuhića: Imate moju podršku
Foto: Fena / Salkić posjetio imama Nuhića

Potpredsjednik bh. enititeta RS Ramiz Salkić posjetio je danas džemat Blagaj Japra kod Bosanskog Novog, gdje je razgovarao sa imamom Emirom ef. Nuhićem.

Nakon džuma – namaza, u lokalnoj džamiji je upriličen vjerski i kulturni program, kojeg su pripremili polaznici mektebske nastave. Salkić je djeci uručio prigodne paketiće povodom muslimanskog blagdana Kurban – bajrama, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika RS-a .

U svom obraćanju prisutnima, potpredsjednik je izrazio veliku podršku radu ovog džemata u Bosanskom Novom, te još jednom pružio podršku imamu Nuhiću, kojem su u proteklom periodu upućene prijetnje putem društvenih mreža.

„Veliko je zadovoljstvo biti u džematu u kojem mektebsku nastavu pohađa preko 50 djece. Oni su budućnost ovoga mjesta i ovog dijela naše domovine Bosne i Hercegovine. Danas sam ovdje, dva dana prije najvećeg muslimanskog blagdana, da svima vama, vašem imamu i vašoj djeci, kažem da niste sami i da ćete uvijek imati moju podršku. Želim da poručim da ćemo mi zauvijek, uprkos svemu, ostati da živimo na našim ognjištima. To svi treba da znaju i da prihvate kao činjenicu“, rekao je Salkić. 

Istaknuo je da se od nadležnih institucija očekuje da svaki put hitno sankcionišu i kazne sve one koji upućuju prijetnje i čine loša djela, čime narušavaju ljudske odnose.

„Mi želimo da zajedno gradimo državu u kojoj će svi građani imati jednaka prava i mogućnosti u svakom dijelu BiH. Zbog toga, današnja posjeta grupe dobrih ljudi iz organizacije Snaga džemata iz Zenice, koji su zajedno sa imamom Nuhićem posjetili Udruženje djece i omladine sa posebnim potrebama „Iskra“ u Bosanskom Novom i donirali opremu, pokazuje kakvu mi zemlju želimo. Ovakve primjere svi trebamo slijediti u Bosni i Hercegovini“, podvukao je Salkić.

U posjeti džematu Blagaj Japra boravili su i potpredsjednik Narodne skupštine RS Senad Bratić i , potpredsjednik Skupštine opštine Bosanski Novi Selim Ekić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije