Salkić poručio Dodiku: Kad izgovoriš ime RS-a, sjeti se načina njegovog nastanka

Fena
Salkić poručio Dodiku: Kad izgovoriš ime RS-a, sjeti se načina njegovog nastanka

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić pozvao je člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz bh. entiteta RS Milorada Dodika da nauči lekciju iz historije o načinu nastanka entiteta RS, ali i lekciju o nastanku Bosne i Hercegovine.

"Kada nauči tu lekciju o nastanku bh. entiteta RS, koja je sastavljena od presuda vojnom i političkom rukovodstvu bosanskih Srba za teške zločine, udruženi zločinački poduhvat i genocid, tada bi trebao da se pokloni žrtvama zločina koje su počinili pripadnici njegovog naroda i da se distancira od zločinaca iz njegovog naroda u svakodnevnom životu. Kada god krene da izgovori ime ovog entiteta, trebao bi da se sjeti načina njegovog nastanka", kazao je Salkić.

U svojim medijskim istupima ovih dana član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz bh. entiteta RS poručuje da Bošnjaci trebaju prestati svojatati Bosnu i Hercegovinu, jer "ona nije samo bošnjačka, nego svih građana, a da je bh. entitet RS isključivo srpski".

Salkić je poručio Dodiku da Bošnjaci nikada i nisu svojatali Bosnu i Hercegovinu i nemaju namjeru to činiti.

"Mi smo se uvijek zalagali za Bosnu i Hercegovinu u kojoj će svi građani imati jednaka prava, a bh. entitet RS, kao sastavni dio Bosne i Hercegovine, također je entitet svih građana", saopćeno je iz kabineta entitetskog potpredsjednika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije