Sadik Ahmetović: Vjerujem da narod neće dozvoliti da ih SDA kupi šlaufima

Radiosarajevo.ba
Sadik Ahmetović: Vjerujem da narod neće dozvoliti da ih SDA kupi šlaufima
Foto: Nezavisni blok / Sadik Ahmetović
Sadik Ahmetović, kandidat Proevropskog bloka BiH za predsjednika/ potpredsjednika RS-a, posjetio je mjesne zajednice Mješaja, Popov most i Jelec na području opštine Foča.

U saopćenju koje je stiglo medijima stoji da ga je u MZ Mješaja dočekao Safet Čorba i ostali mještani ove MZ, pa su nakon razgovora o pološaju povratničke populacije, zajedno proučili Fatihu kod spomenika za sve stradale civile iz 1992. godine iz ove MZ.

U Popovom mostu, Ahmetović je održao neformalni skup sa mještanima u prostoriji Osnovne škole, U saopćenju koje su dobili mediji još piše:

"U ovoj školi prije rata bilo je više stotina đaka. Sada ih je samo šest. Ovaj sramotni broj, rezultat je politike koja se vodi prema Bošnjacima već godinama. To je kompletno zanemarivanje i Bošnjaka i povratničke populacije koju konstantno provodi Ministarstvo za izbjegle Federacije BiH. Ovakvom politikom, nastavili su etničko čišćenje istočne Bosne", naglasio je Ahmetović.

Još gore, dodaje on, jeste neravnomjerna i nepravedna raspodjela pomoći u Podrinju, za koju je nadležan ministar Edin Ramić.

"Narod je prepoznao ovu politiku. Kadrovi SDA džaba su donosili šlaufe dan prije moje posjete. Narod je ovdje svjestan toga šta se dešava i vjerujem da neće dozvoliti da ih SDA kupi šlaufima na narednim izborima. Trebaju samo izaći na izbore i glasati na nove partije, dati šansu drugim ljudima koji ih nisu iznevjerili, a ne onima koji misle da ih mogu kupiti tako jeftino", rekao je Sadik Ahmetović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije